Ibland behöver man bara ta en paus

Idag startar jag upp min blogg......spännande men samtidigt lite skrämmande då jag nu idag tar en stort steg ut i framtiden, och vad vet vi om den.........INGENTING!!!!! Min blogg kommer att spegla händelser vi alla någongång är eller har varit med om i livet. Min förhoppning är att alla någongång ska känna igen sig i någonting. Bloggen kommer att handla "OM LIVET, DÖDEN OCH ALLT DÄREMELLAN"
Varsågoda att börja läsa.........men ha lite tålamod...vi är alla nya i början:)

Ibland behöver man bara ta en paus......en paus ifrån sitt arbete, sina vänner, energislukande omgivning eller ett socialt sammanhang man av någon anledning har hamnat i. Det finns stunder i livet där man bara behöver stanna upp och tänka....vad är meningen med mitt liv, vad håller jag på med och vad ska det bli av mig? I mitt fall så kom den stunden efter att jag plötsligt förlorat min syster 47 år gammal, ett år senare insjuknar en mycket nära anhörig i svår cancer och 1 år och 47 dagar efter min systers död förlorar jag min mamma. Oj nu jag höll på att glömma en fin och mycket god vänninna till mig som också fick cancer under samma period.
Livet ställer sig på sin spets.
Jag och säkert många omkring mig undrade hur vi skulle orka att gå vidare.

Såklart kommer det en period där man av naturliga skäl behöver ta en paus ifrån sitt arbete dels för att sörja, ta hand om varandra men även ta tag i allt praktiskt som behöver göras. Som tur är lever vi i ett samhälle som i stunder som dessa är ganska tillåtande, att man kan vara hemma ifrån sitt arbete, har förstående människor omkring sig både i yrkesliv och bland sina vänner, att man kan få lov att vara sjukskriven.

Definitionen av sorg är en känslomässig reaktion på en förlust av något slag. Sorg kan uppkomma efter dödsfall, trauma, separation, förlust av arbete, sjukdom eller besvikelse när något man förväntar sig ska hända inte blir av. Det är sår som behöver läka och det är viktigt att man låter dom göra det. Detta är energikrävande både fysiskt och psykiskt tro mig. Jag har läst en hel del om sorg - den värsta sorgen är den som kommer med oväntade händelser, där man inte haft tid och möjlighet att förbereda sig därför har jag nu valt att ta en paus.
 

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln

-